top of page

Veulenshoot - een goed idee!

Zeg nu zelf, wat is er mooier dan een pas geboren veulen, lekker in de wei samen met z’n moeder, genietend van ‘t zonnetje.Maar wat worden ze ook snel groot. Van dat opgevouwen freumeltje dat net geboren is tot dat stoere sterke veulen dat klaar is om afgespeeld te worden om de komende jaren op te mogen gaan groeien met z’n leeftijd genootjes in de opfok.


Daarom is het ook zo leuk om als herinnering van deze tijd een leuke fotoshoot te doen van je veulen.


Bij een veulenshoot maken we altijd portret foto’s, foto’s in beweging en sfeerfoto’s.

Mocht het veulen bestemd zijn voor de verkoop dan kunnen de foto’s uit de shoot hier natuurlijk ook voor gebruikt worden. Maar geef dit wel vooraf aan, dan besteden we extra aandacht aan de stand en bewegingsvrijheid foto’s.

Hoe gaat een veulenshoot in z’n werk:


De voorbereiding:

Zoals met iedere shoot is een goede voorbereiding het halve werk. Dus poets en toiletteer het veulen en de merrie. Het veulentje vlechten mag maar is zeker geen noodzaak. De oren uitscheren is ook niet aan te raden maar de grootste pluimen eraf, dat kan geen kwaad. Dat geldt ook voor de tast haren. Scheer deze niet compleet weg, maar als je ze wat inkort dan ziet het ineens een stuk netter uit.

Uiteraard is dit ook sterk afhankelijk van de leeftijd van het veulen. Gebruik gewoon je verstand en zoals altijd, de gezondheid van de dieren staat voorop.


Wel of geen halster?

Persoonlijk vind ik het zonder halster mooier, maar een net veulen halster hoeft zeker niet lelijk te zijn, maar zorg dan wel dat het schoon is.


Als de mogelijkheid er is op de fotolocatie dan beginnen we de shoot vaak in een buitenbak. Daar kunnen we dan de foto’s in beweging maken. Meestal staan ze dan tussendoor ook vanzelf stil en die momenten gebruik ik dan om ook mooie portret opnames te maken.Laat het veulen zich in beweging niet zien, of wordt het een groot race feest dan kunnen we altijd proberen om met de merrie aan de hand te lopen / rennen. Vaak kent de eigenaar zijn merrie en veulen het beste en weet die al wat het beste werkt.Hierna kan het veulen met merrie naar de wei. Her is ook altijd leuk om wat “sfeerfotos” te hebben van de merrie en het veulen samen in de wei.Wat kost een veulenshoot?

Een veulenshoot kost € 70,-


Wat krijgt u?

Een persoonlijk webalbum met alle foto’s

Alle foto’s in lage resolutie voor online gebruik met watermerk

10 foto’s naar keuze in lage resolutie voor online gebruik zonder watermerk

1 afdruk 15x20

10% korting op alle extra afdrukken


Bent u de gelukkig eigenaar van 2 of meer veulens? Dan krijgt u voor ieder volgend veulen dat we aansluitend aan de eerste shoot kunnen doen de shoot voor € 35,-


Comments


bottom of page